2013. február 16., szombat

Mitsudomoe


http://www.animenation.net/blog/wp-content/uploads/2010/03/Mitsudomoe_TAF_PV.jpgSziasztok! Úgy gondoltam, hogy amíg nem nézek új animét, addig egy régi írásomat hozom át a másik oldalról. Ez a Mitsudomoe lenne. A véleményem nem változott azóta. Talán a pontozás. 3 évadot tud magának, bár abból az egyik csupán egy OVA-nak számít. Mindössze 13 rész az egész, és ahogy a legtöbb anime, úgy ez is egy manga alapján készült, amit Sakurai Noriko hozott össze. A történet középpontjában egy osztály áll, azon belül is 3 lány, akik testvérek. Hitoha, aki csendes és folyton egy füzettel mászkál, ami néha lila színben világit. Továbbá, néha eléggé rémisztő tud lenni. Futaba, erős, hiperaktív, sport mániákus, aki imádja az apját. Talán néha megmutatja, hogy nincs is agya. Mitsuba, aki a legrosszabb a három lány közül. Parancsolgat, mindenkit az alattvalójának tekint és még dagi is. Ők hárman a főszereplőink, de nem szabad megfeledkezni a tanárról, Satoshi Yabe, aki eléggé szerencsétlen, de igyekszik tanárként viselkedni, sokszor kevés sikerrel.
Képzelhetjük, hogy mire lehet számítani, humor, humor hátán, ráadásul nem is akármilyen, pisi, ecchi és még pár nyalánkság. Mondanom sem kell, hogy eléggé beteges és inkább borzasztó, mintsem vicces. Na azért, nem mindent a pisiléses viccek tesznek ki. Mitsuba "kövér vagyok", dolgai is rátesznek egy lapáttal, de Futaba hiperaktivitása sem kímélnek. A nimfomán szó is bekerül ebbe az animébe és a bugyik sem hiányozhatnak, de ami a legerősebben üthet, az Futaba beteges mellmániája. Egy férfi sem tudná felülmúlni ebben.
A zene az nem rossz, valahogy tökéletesen passzol a gyerekes animéhez. Maga a történet nem túlzottan jó. Nem lenne rossz, de a túlzott poén erőltetés (gondolok itt a pisis jelenetre, vagy, hogy a nimfo szó van terítéken), elrontja az egészet. A grafika nem nagyon tetszik, Satoshi Yabe úgy néz ki, mint egy óriás általános iskolás. Nem mondom, hogy egy borzalmas anime lenne, de nem is a legjobb. Hogy egy kicsit rátérjek az osztályra is, nem mondanám, hogy egy normális és átlagos általános iskolás gyerekeket láthatunk, épp ellenkezőleg. Egyik-másik karakter borzalmasabb, mint a másik. Gazdag, nagy szemöldök, a perverz, szellem mániákus és még sorolhatnám. Tehát vegyes felvágottat kapunk, ami nem biztos, hogy túlzottan jó, de a poénokért mindent.
Pontozás: 10/3
Ami jó:
- Satoshi Yabe, úgy ahogy elviselhető
- Hitoha érdekes személyisége
Ami rossz:
- buta és gusztustalan poénok
- túlzott ecchi jelenetek
- grafika
- a karakterek többsége
- az iskolaorvos bénázásai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése