2013. február 15., péntek

Kezdés


http://static.mangahelpers.com/manga-covers/3400.pngSziasztok! Hosszas gondolkodás után, na meg mert sikeresen megfeledkeztem az előző blogom belépési adatairól, úgy döntöttem, hogy újra nekiesek az animék, illetve mangák kivesézésének. Írás formájában természetesen, mert videó készítés terén nem vagyok gyakorlott. Egy adott animével csak abban az esetben foglalkozom többször, ha részenként írok róla. Vagyis egy anime csak egyszer lesz látható, de a mangákra is igaz ez. De felesleges rizsa helyett, inkább kezdeném az első alanyommal, ami egy one-shot. Igen, manga jön :)
0x0 Memories
Már az elején adott egy lány Tsuda Rei, aki elveszítette az eszméletét, miután egy labdával találkozott. Aki a labdát összeismertette Rei hősnőnkkel, az Kujou Manabu. De ott van még a gyerekkori barát, Ichi is. És persze Q-chan, aki csak szimplán ott van. Mindössze 41 oldalon láthatjuk a nagy semmit. A története lényegében annyi, hogy Rei szeretne visszaemlékezni, arra, amit elfelejtett. Ichi szeretné, ha ez megtörténne, de Manabu már nem annyira. És ki is derül, hogy miért is nem örülne, Rei memóriájának. Ugyanis Manabu egy szoknyavadász, aki gyűjti a skalpokat, mint más a cukrokat. De Rei visszautasította, mert a gyerekkori barátjába szerelmes. Lényegében ennyi lenne a történet.
Na mármost, egy pár észrevétel, mert az is kell. Először is, én még nem hallottam arról, hogy valaki amiatt veszíti el emlékeit, mert fejbe verték egy labdával (még akkor sem, ha szándékos volt). De a visszaszerzés még furcsább. Ha valaki elveszítette emlékeit, csak nézze a cseresznyefa virágának hullását, és biztosan visszatér minden emléke. Ezeket leszámítva, eléggé unalmas és sablonos mangáról van szó. Egyik karakter sem olyan, hogy szeretni lehetne, egy kicsi izgalom sem érződik az olvasása alatt. És a grafika... az nem lett csúnya, de nem is meseszép :)
Pontozás: 10/3
Ami jó:
- grafika
- borítókép (mert nekem nagyon tetszik :D)
Ami rossz:
- történet
- szereplők
- sablonos
- érthetetlen szituációk (labda+emlékezet vesztés)
- túl gyorsan történnek a dolgok (még ha one-shotról is van szó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése