2013. február 26., kedd

Aktív nézés 2.

Sziasztok! Arra gondoltam, hogy manga helyett a többi jelenleg nézett animéről írnék. Van egy jó pár, amibe belekezdtem, és szeretném ezt közzé tenni :) Akkor lássuk is az Aktív nézés második részét.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu0ZQj_PrPRTRdIIPaGjWwn0KbeExb8DDSJtRy6Npf1G09kt9U4wI8-GUygDGNKLCxx3gT9wiRR02zKBxoCW2ciLFT_npfuZpcsUpGK-ndteB5ZSWOrniK_pXWyOrET79dsGP0XTz0ihM/s1600/Tori.jpg
A mochi zabáló Mochi undorító
madárka
Tamako Market: egy igazán érdekes anime, amiben egy madár kapta a főszerepet. Ez a madár nem is akármilyen, ugyanis beszélni tud. Innen már sejthető, hogy nem egy hétköznapi történetről van szó. A madár, melynek neve egyezik a Mochi undorítóval, egy céllal érkezett az emberekhez, méghozzá azzal, hogy feleséget találjon hercegének. Egy hétköznapi lány személyében ezt meg is találja, aki első alkalmukkor egy hapcizással "üdvözli". Tamako, aki a másik főszereplőnk közben szülinapjára készül, ami el is érkezik. A vendégek is megjönnek, ajándékokkal, amiket nem adnak át. Madarunk meg meghízik a sok mochi evés közben, persze a céljáról sem feledkezik meg. Igazán aranyos történet, lehet nevetni is, hiszen vannak poénok is benne. A mochi is sok alkalommal fog szerepelni, az már az első részben ki is derül. A grafika szép, a zene jó, rosszat nem tudok mondani. Bár egy észrevételem lenne csak. Ha valakit nőnek alkotnak meg, akkor miért férfi hangot kap? De majd csak kiderül ez is.
Ha pontoznám: 10/9

Amnesia: ezzel az animével nehezen indultam el, ugyanis nem szeretem a háremet, főleg, ha lányok versenyeznek egymással. Itt fiúk vannak, egy érdekes történettel tálalva. Főszereplőnk egy lány, aki nem emlékszik semmire, a nevét sem tudni, de minden fiúval együtt van. Természetesen nem egyszerre. Van egy segítő társa is, Orion, aki igyekszik a szótlan szereplőnknek agyalni, hogy mi is történik. Jelenleg a hetedik résznél járok, ahogy lényegében sokatok is. Nem rossz anime, de nem is köt le annyira, talán csak a bishik :D Különösképp kedvencemmé vált Kento. De fanolás helyett, inkább essen szó a grafikáról, ami szép lett. Történetileg nem rossz, számomra jobb, mint a hasonló Maji Love anime, amit nem is akarok megnézni (pedig elkezdtem). Zenében, az openingbe első hallásra beleszerettem, nagyon jó szám. Az ending is jó lett, de nálam az opening visz mindent.
Ha pontoznám: 10/7.5

Black Rock Shooter:
olvastam, illetve láttam videóban erről véleményeket, mégis belevágtam (a vélemények negatív irányba mentek el). Én sem vagyok jó véleménnyel, a felénél dobtam is. Az opening nem tetszik, nem vagyok Hatsune Miku fan, és igen tudom, hogy géphang, de akkor is borzalmas. A története béna, csupán néhány fiatal lány nyavajgása, féltékenykedése egymásra. Holott beszéddel meglehetett volna oldani mindent, de nem... Egy dolog volt jó benne, a harcok, amiket a belső ének vívtak meg egymással. Az a világ elborult ugyan, de mégis szenzációs. És igen, én is negatívan állok hozzá.
Ha pontoznám: 10/1 (Dobtam)
Hát ennyi lenne az aktív listám, szívesen fogadom a véleményeket, hogy ti mit gondoltok az adott művekről. Mi az, ami kedvenc, vagy nem. Legközelebb már rendes anime kritikával jövök.

1 megjegyzés:

  1. A Black Rock Shootert láttam. A világa tényleg egész egyedi, de a vége felé már kezdtem agyfaszt kapni, annyit nyavalyogtak + a vége felé már elveszettem a fonalat... csak néztem, hogy "Most mi a jó büdös franc folyik itt?!". Amnesia-t terveztem megnézni, de amint megláttam, hogy shoujo, inkább dobtam... mivel fiú vagyok, félek belekezdeni o_O. A Tamako Market a leírásod alapján nem keltette fel az érdeklődésemet. Max. csak akkor nézem meg, ha nincs más... mondjuk most o_O xD Amúgy, ha már itt tartunk, tudnál ajánlani valami animét? Főleg Shounen vagy Seinen témában, de persze mást is megnézek (kivétel a hentai, yaoi, yuri, meg shoujokat), mert jelenleg tényleg nincs mit néznem... xD

    VálaszTörlés