2013. február 22., péntek

Aktív nézés 1. rész

Sziasztok! Arra gondoltam, hogy amíg nem írok kritikát, leírom azt, hogy miket nézek/olvasok. Illetve, hogy hol tartok, ajánlom-e az adott művet, vagy sem. És persze a pontozás sem maradhat el. Akkor a jelenleg nézett animék, mert a mangák a folytatásban jönnek:
http://mahoutofu.files.wordpress.com/2013/01/featured.jpg1) Maoyuu Maou Yuusha: pár sorral lejjebb már írtam róla, hogy elkezdtem nézni. Azóta a negyedik részénél járok. Még mindig úgy állok hozzá, hogy érdemes volt belekezdeni. A téli szezonból ez az egyetlen, ami érdemes arra, hogy megnézzük. Szép grafika, aranyos szerelmi történet, a karakterek nem utálatosak. A zene is egész jó. Aki esetleg nem kezdte volna el, az ne hagyja ki. Amit érdemes tudni, hogy ugyanaz a stúdió felelős az animéért, aki a nem túl jó, sőt egyenesen rossz Queens Blade animét készíti, ami ráadásul több évados... A pontozás nem végleges, de jelenleg ennyit kap tőlem. És lássuk be, meg is érdemli.
Ha pontoznám: 10/8
http://behind-the.nihonreview.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/03/monster-450x337.jpg2) Monster: szerintem nem túlzok, ha azt írom, ez egy mestermű. A történet középpontjában Dr. Tenma áll, aki Németországban tevékenykedik, mint orvos. Egyik nap egy idős embert kellett volna műtenie, de egy másik (híres személyt) emberhez hívatják. Sajnos a férfi, akit elsőnek akart volna műteni, meghalt. Ez persze szíven ütötte Tenmát, így a következő ilyen helyzetben már másképp döntött. A politikus helyett, egy kisfiú életét mentette meg, ezzel persze zűrzavart okozva a saját fejére. Tenma élete ezzel teljesen megváltozik.
A történetét nem írnám le teljesen, de bárkinek tudnám ajánlani. Egyszerűen elképesztő, hogy egy animéből ennyi mindent ki lehet hozni (pontosabban mangából, mert abból lett az anime). Minden karaktere érdekes, egy unalmas perc sincs, vagyis nem lehet unatkozni alatta. Bár jelenleg az elején járok, de már most izgalmas. Ez egy olyan anime/manga, amit egyszerűen bűn kihagyni. Grafikai szempontból szép, az opening nekem tetszik, akárcsak az ending, hiszen megadják az anime alaphangulatát.
Ha pontoznám: 10/10

http://blog.draggle.org/wp-content/uploads/2012/09/sword_art_online_09_2.png3) Sword Art Online: nem hittem volna, hogy elkezdem, de igen, elkezdtem ezt is. A negatív vélemények ellenére bátorkodtam belevetni magam ebbe a műbe is. Sokat nem tudok erről írni, hiszen még nagyon az elején járok, de annyira nem tud lekötni. Maga a grafika szép, de ennyiben ki is merül a pozitívum. 1 olyan karakter van, aki, úgymond érdekes lehetne, bár lehet, hogy tévedek... A zenére már nem is emlékszem... (annyira nem volt megható). Azért adok neki egy esélyt hátha a csalódás pozitív lesz.
Ha pontoznám: 10/4

Animékben ennyi lenne. A következő bejegyzésemben a mangákat mutatom be. Hát igen, aki többre számított, az most csalódhat. Nem nézek olyan sok animét, legalábbis jelenleg (amúgy sokat láttam már^^). Szóval, akkor a következő körben mangák lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése